Menu

A QUANT VA LA MEL?

Jocs i música en directe

Dimonis, formigues, bèsties mitològiques i venedors de mel; cada història té una cançó i cada cançó és un joc que els animadors i músics, vestits d’apicultors, proposen al públic que, jugant, esdevé protagonista de la història. El repertori el componen jocs creats pel grup i es vehiculen a partir de les músiques i cançons de composició pròpia i tradicionals. Per al seu bon funcionament cal un espai net i ampli per ballar davant de l’escenari i que es pugui dur a terme sense interrupcions. És un espectacle de format mitjà, ideal per ser representat davant 100-150 persones. Una major afluència de públic dificulta l’activitat.


Foto: Cristina Pedrero

 

Estrena i presentacions

Vam estrenar l’espectacle l’ú de desembre del 2002 a Tona, dins la Fira del joc i la joguina diferent. L’espectacle ha estat presentat a la Mostra de Teatre infantil i juvenil de Catalunya, organitzada per la Xarxa (Fundació Xarxa d’Espectacle infantil i juvenil) a Igualada, l’ú de juny de 2003. També ha estat presentat a la 6a Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional a Manresa, l’ú de novembre de 2003. Va ser inclòs dins la programació del Mercat de Música Viva de Vic el setembre del 2004. Es va representar a la Fira del joc de Castellà del Vallès l’any 2007.

Desenvolupament

Comença l’espectacle. 3 apicultors treballen de valent disposats a el·laborar la mel més dolça per tal que la degustin en exclusiva els assistents. Les abelles van de flor en flor i el pol·len, surant en l’aire, s’encarrega de donar un toc màgic a l’ambient.
Entremig dels ruscs van apareixent alguns personatges, cadascú porta la seva història sota el braç però totes estan cosides per un mateix fil: la música. Un dimoni punyeter et voldrà fer pessigolles. No ens estranya que tots tinguin tantes ganes de tocar-li el clatell. La tendra formigueta de la col haurà de tornar a casa abans que es faci fosc. Haurem d’ajudar-la a trobar l’aliment que més li agrada si no volem que pel camí se li faci de nit. Els nens de la selva veneçolana tenen por del Chiriguare, l’animal fabulós que s’amaga dins el llac. Però el Samurito és un nen tan entremaliat que no pararà quiet mai.


"L’espectacle A quant va la mel? suposa una nova forma d’entendre el joc com a eina d’animació. Els jocs que formen el repertori han estat seleccionats per la seva vinculació directa amb la tradició, ja sigui amb l’estructura de les cançons o amb l’ús de determinats elements, i per fer que el públic ocupi tot l’espai creant grups espontanis de jugadors de totes les edats. La comunicació entre els participants, el record de diferents formes de jugar i la sorpresa són presents al llarg de tot l’espectacle ja que els diàlegs, les cançons o els objectes que omplen la plaça són el fil conductor dels diferents jocs. I, al sortir de l’espectacle, qui ha jugat marxa ple de jocs i melodies tradicionals, i amb la mirada de qui reconeix en cada lloc i en cada objecte una nova oportunitat de jugar"

Oriol Ripoll Expert en joc

 

Mira aquí la versió llarga del video de A quan va la mel?

 

Fitxa artística

IDEA I JOCS
La tresca i la verdesca

LLETRA I MÚSICA
La tresca i la verdesca i adaptació de cançons populars de Catalunya, Mallorca i Veneçuela
MÚSICS
Claudi Llobet veu, guitarres, charango.
Toni López veu, acordió diatònic i percussió.
Jordi López veu, guitarres, percussió.

VESTUARI, ATREZZO I DECORATS
La tresca i la verdesca

PRODUCCIÓ
La tresca i la verdesca
VESTUARI
Les tallerines

ATREZZO
Poll&Pérex, Nona Umbert i La tresca i la verdesca

ASSESSORAMENT EN L’ÀMBIT DE JOC
Oriol Ripoll

 

Fitxa tècnica

  • 2h de muntatge.
  • 1h de desmuntatge.
  • Tarima segura, estable i neta de 6 x 4 m amb escala lateral i faldó (disponible durant el muntatge i el desmuntatge).
 • Espai ampli, net i apte per al ball davant de la tarima.
 • L’espectacle no permet interrupcions.
  • Aparcament per a una furgoneta VW Transporter.
  • Accés amb la furgoneta fins al peu d’escenari.
  • Presa de corrent a peu d’escenari amb potència mínima de 4.000 W a 220 V(mai 380 V) i connector Schucko.
 • Vestuari o espai adaptat per canviar-se.
 • Aigua mineral per als músics.

 

A quant va la mel? en fotografies

 

tel. +34 649 13 17 30

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Descarrega els arxius adjunts:

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×