El llibre

Presentació

Una historia de La Tresca il·lustrada per la Noemí Villamuza i editada per l’Editorial Andana.

Un cop presentat l’Univers Maquinaigües mitjançant el disc, us expliquem l’aventura d’un nen i el seu petit ratolí de peluix pel paisatge soterrat d’una Central d’extracció d’aigua. Un viatge entre pous, rius subterranis i canonades per a ser llegida, mirada i escoltada.
El millor que li pot passar a la història de la tecnologia de l’aigua, i a les persones que en formen part, és tenir a prop el talent musical i líric de La Tresca i la Verdesca i el traç oceànic de la Noemí Villamuza. Capbusseu-vos al llibre amb ells, seguiu el camí de l’aigua dolça i coneixereu com són els mecanismes que fan possible que es produeixi el miracle quotidià de poder beure aigua quan s’obre una aixeta. Endinseu-vos en l’univers aquàtic de les ments enginyoses!

Carme Fenoll

Una passa més enllà

L’Univers Maquinaigües ens demanava fer una passa més enllà. Amb el disc, vam recuperar les cançons que il·lustraven el treball humà de principis de segle XX dins la Central d’extracció i bombeig d’aigua de Cornellà. Juntament amb la Noemí Villamuza, la fantàstica il·lustradora del disc, divagàvem la possibilitat de crear una aventura amb les cançons com a paisatge de fons, i no tant com a narradores d’un procés. En aquesta voluntat d’estirar el nostre petit Univers Maquinaigües, va aparèixer l’Editorial Andana, qui no només va mostrar un gran interès sinó que ens va motivar a crear una història, un petit conte. L’Aventura d’un nen que per salvar el seu amic, un petit ratolí de peluix, fa un viatge a les entranyes de la Central, on les cançons del disc esdevenen la banda sonora d’aquesta aventura.
Compartir dona gustet... Fes-ho arribar a les teves xarxes!