L'espectacle

Equip Maquinaigües

Gràcies a tots els que heu fet possible aquest espectacle!!!

Amb les cançons del disc Maquinaigües, hem preparat un concert teatralitzat per a tots els públics sota la direcció artística de Guillem Albà. La Tresca entra de nou al teatre per interpretar les seves cançons i ficar-se a la pell dels personatges que fan possible que l’aigua vagi des de les profunditats de la terra fins a les aixetes de casa vostra. Un concert vestit amb imatges poètiques, on la llum i la instrumentació musical es posen al servei d’explicar-vos una història. El cicle de l’aigua i de com l’home ha enginyat unes màquines per domesticar aquest element tan essencial que viu en nosaltres. Maquinaigües és el primer espectacle de sala produït exclusivament per La Tresca i la companyia s’ha envoltat d’un bon equip de professionals: la mirada artística de Guillem Albà que els dirigeix amb l’ajuda de la Carla Tovias. El vestuari de la Nídia Tusal, la construcció d’utillatge de la Clàudia Vilà, el disseny de llums de l’Anna Boix i el disseny de so del Nacho López.

Guillem Albà

Poques presentacions necessita el Guillem Albà. El Guillem és un pallasso, un actor, un comunicador que s’ha dedicat a crear els seus propis espectacles, però també s’ha capbussat sense por en una infinitat de projectes posant a prova la seva versatilitat professional, dirigint teatre i concerts de grups de rellevància, presentant i realitzant programes de televisió, col·laborant a la ràdio… El vam conèixer per ser el fill del Berto i l’Olga de L’estaquirot Teatre, una companyia de titellaires que admirem i estimem. En aquell moment ja vam conèixer un jove molt inquiet i curiós que tenia ganes d’engegar mil històries. No li vam perdre la pista i vam seguir de molt a prop la seva trajectòria escènica. Ell també ha estat sempre molt atent als projectes on participàvem La Tresca. Vam pensar que el ell seria la persona que ens podria acompanyar en la creació del nou concert, buscant la seva vessant més poètica i el seu llenguatge d’imatges suggerents que tant ens agrada. El Guillem ha abocat al Maquinaigües la seva sensibilitat i generositat. Amb respecte, habilitat, delicadesa i molt humor ens ha ajudat a traçar el viatge que fem durant aquest concert. Ens ha conduït per un joc teatral i entre tots hem construït el fil que lliga totes aquestes cançons que volem oferir al públic. Estem realment feliços que hagi imprès en aquesta història el seu segell i la seva petja. A l’inici del procés de creació el Guillem ens va proposar que el dramaturg Marc Angelet com a ajudant de direcció. Amb ells vam començar a endreçar tot el material i el Marc va afegir algunes propostes de dramatúrgia per posar-nos a treballar. Per incompatibilitats de temps amb altres projectes, el Marc ens va haver de deixar. Després de les intermitències pandèmiques, el Guillem va apostar perquè la Carla Tovias es sumés a l’equip recolzant les tasques de direcció.

Carla Tovias

Moviment i ajudantia de direcció. Ve del món del teatre i també de la dansa per ajudar-nos en tot el que fa referència a cos i moviment. S’ha submergit en el món de les cançons del Maquinaigües amb decisió i intel·ligència. Ha acollit les nostres mancances i limitacions com a intèrprets teatrals i ens ha conquistat amb una energia preciosa i claredat d’idees. Ha sigut molt fàcil deixar-nos portar per les seves propostes de joc. Ens ha fet sentir còmodes i amb confiança. Amb molta cura, amb vitalitat i amb encert ens ha acompanyat en el procés de trobar amb humilitat el nostre encaix dins l’espectacle.

Anna Boix

Disseny de llums. Aquesta Vilanovina ha estat una troballa per a la Tresca. Fa de tot i bé. Treballadora incansable, una tot terreny. Però el que més ens ha impressionat de l’Anna és el seu art com a dissenyadora d’il·luminació de l’espectacle, una fantàstica barreja de sensibilitat, coherència, implicació i…talent! Ha fet una immersió en l’Univers Maquinaigües, tant autèntica i professional que el resultat ha estat preciós, bé, això diu el públic que ha vist l’espectacle. Ja ens perdonareu el col·loquialisme però si hem de parlar de l’Anna només podem dir: “que és molt bona”.

Nacho López

Quanta, quanta sort vam tenir La Tresca el dia que se’ns va creuar el Nacho, “O’ pulpiño gallego”. Músic i compositor, inquiet cercador de sons, incansable encarador de reptes i fantàstic tècnic de so. Us presentem una persona que no forma part del problema sinó de la solució i generós com n’hi ha pocs. Només conèixe’l ja li vam atorgar el sobrenom de “pulpiño” i no perquè sigui gallec sinó per la quantitat de bones competències que té, i per acabar-ho d’arrodonir, un bon conversador. “Nacho, Nacho…”.

Nídia Tusal

Ara sí, un vestuari a mida! La Nídia ens tenia apamats de feia anys, però no ha sigut fins ara que ens ha hagut de prendre mides de veritat! El resultat del seu disseny és espectacular: elegant, confortable, orgànic, lleuger i refrescant com un salt d’aigua! La Nídia ha sabut concentrar el concert en un vestuari que transmet tant natura com civilització, un preciós vestuari entre l’aigua que es beu i l’aigua que es veu. I elaborat amb peces de proximitat! A darrera hora del procés fins ens va deixar posar-hi cullerada i ens va convidar a participar dels retocs finals. Tot un luxe!

Clàudia Vilà

Construcció d’utillatge. La Clàudia ha donat forma material a les necessitats escenogràfiques que teníem i ha construït tot d’artefactes que ens ajuden a explicar aquesta història d’una manera més bonica i màgica. Aqüífers, pous, canonades, dipòsits, màquines, fàbriques, aixetes…, tot un univers a l’escenari que apareix i desapareix al servei de les cançons i el fil argumental de l’espectacle. I tot sense fer servir ni una sola gota d’aigua! Tot un repte!
Compartir dona gustet... Fes-ho arribar a les teves xarxes!