Menu

El Tabalet

Un clàssic d’Ara Va de Bo ara a càrrec de la tresca i la verdesca

El Tabalet és un conte popular que explica l’aventura d’un petit conillet que s’ha de quedar al cau, sense poder jugar amb els seus amics, perquè la seva mare li ho ha demanat advertint-lo dels perills del bosc.


Foto: Elisenda Solà-Niubó

El Tabalet és un conte que, en les seves diferents versions, és molt conegut a Catalunya, fins hi tot hi ha escoles i llars d’infants que se’n diuen.

Des de l’any 1997 fins al 2014, Ara va de bo amb Blanca Mostaza i Jordi Roura han anat explicant a milers de nens i nenes el conte del Tabalet. És al 2014 quan el grup de música i animació La tresca i la verdesca, agafen el relleu, el llegat, i continuen explicant el conte del Tabalet.

El Tabalet d’Ara va de bo

Quan a mitjans dels anys 90, el grup d’animació Ara va de bo es va retirar dels espectacles de carrer, va iniciar una cerca de nous formats. En una visita a una biblioteca van entrar en contacte amb una estri japonés que s’utilitzava tant per explicar contes com per donar lliçons de matemàtiques o religió, el Kamichiwai. L’adaptació d’aquest conte popular és del mateix Jordi Roura tot i que ha estat revisat i enriquit per Pep Albanell. Els dibuixos han estat realitzats per la Xita Camps, il·lustradora de la revista Cavall Fort.

En “El Tabalet” d’Ara va de bo, la música pren gairebé la mateixa importància que el text. Les cançons que il·lustren l’aventura del Tabalet son de Jordi Roura i adaptacions de melodies i cançons populars. El 1998 Discmedi va editar el cd “El Tabalet” amb la narració, les cançons i una versió instrumental d’aquestes.

El Tabalet de La tresca i la verdesca

“...aquest espectacle funciona però nosaltres ja l’hem de deixar de fer i és en les mans dels companys de la Tresca on millor pot estar...” Jordi Roura.

Quan en Jordi Roura va demanar a la tresca i la verdesca d’agafar el relleu del Tabalet, aquests, davant de la responsabilitat i l’honor que suposava, van decidir no canviar ni adaptar l’espectacle al seu registre, la marcada personalitat del grup i la seva manera de viure la música i els espectacles ja farien la natural mutació, però sempre mantenint l’estructura, el text i les cançons que Ara va de bo havia creat.

Fitxa artística

Aquest espectacle, tot i que és aconsellable fer-lo amb tres narrados/músics, es pot realitzar amb un o dos narradors/músics.

IDEA ORIGINAL
Ara va de bo

MÚSIQUES I CANÇONS
Populars i Jordi Roura
ADAPTACIÓ MUSICAL
La tresca i la verdesca
IL.LUSTRACIONS
Xita Camps

 

Fitxa tècnica

    • Edats: de 3 a 6 anys
  • Durada: 30 minuts.
  • Capacitat de l’espectacle: per a un màxim de 50 nens i nenes
  • Espai escènic: ampli i amb un endoll proper

 

Tabalet en fotografies


 

tel. +34 649 13 17 30

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Descarrega els arxius adjunts:

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×