Menu
-
Catalan
-
ca
Spanish
-
es
L’any 2009 se celebraria el centenari de la Central de Cornellà de Llobregat, on el Museu està ubicat. Nosaltres ja col•laboràvem habitualment al museu oferint espectacles d’animació com Històries d’aigua o ZUM, formant part de la programació artística i educativa que el museu oferia.
En concret, rebem l’encàrrec de crear un concert per a públic familiar, amb música original i que il•lustrés el funcionament de la Central Cornellà en els seus inicis, quan va començar a abastir la d’aigua la ciutat de Barcelona i la seva rodalia.
Vam crear un concert amb composicions fetes expressament i cosides amb una teatralització que intentava recrear com era la vida dins d’aquella central a principis del segle XX. El fil conductor era l’aigua i el seu recorregut al llarg de la central, des que era extreta amb pous de l’aqüífer del Llobregat fins que arriba a les cases de la gent.
La direcció artística la vam encarregar a la Iolanda Llansó de Xirriquiteula teatre, que també en va fer el vestuari. El concert l’interpretàvem en directe els 4 membres que en aquell moment formàvem el grup. Es representava enmig de la sala de màquines del museu. Es va representar una vintena de vegades durant la celebració del centenari de la central.
Passats els anys, La Tresca no ha oblidat el valor i la qualitat d’aquelles cançons i, 10 anys després, el grup les ha enregistrades en un disc. El disc vol posar en valor part del patrimoni industrial, del segle passat als nostres dies, il.lustrar la relació històrica entre l’aigua i la humanitat, des de les finalitats energètiques a l’ús de l’aigua per a satisfer les necessitats quotidianes passant per l’abastiment d’aigua potable a la població.
Per a oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com les cookies per a emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. El consentiment d'aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com el comportament de navegació o les identificacions úniques en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament unes certes característiques i funcions.